Robot system, teljes megsemmisülés, kifulladásig, kivétel nélküli megdöglés.......ezek a szavak jutnak azonnal eszembe!!

Angliában teljesen megszokott, hogy a fodrászatok hétvégén is nyitva vannak. Akik hétközben dolgoznak  reggeltől-estig, azoknak a hajvágás hétvégére marad. És sokan vannak ilyenek.

Az én beosztásom a következő, hétfő, kedd, szerda: 8:30-tól este 18:00-ig, szombat: 8:15-től este 17:30-ig, vasárnap: 10:00-től délután 16:15-ig.Dayoffs: csüt, pént.
Tehát több mint egy éve minden hétvégén dolgozom. Erre a két napra több pénzt kapunk, de a munka is brutális, gusztustalan és halálos.

Valószínűleg, a forgalmat befolyásolja, hogy hol van a shop, központban, forgalmas helyen, átmenő forgalom, pl.vasútállomás közelsége, esetleg belváros stb. A vasútállomásról,buszokról özönlő, és a főutca shopjaiba tartó emberek pont előttünk mennek el.Nagyon jól frekventált helyen vagyunk, nyilván a bérleti díja is magas lehet, ezt nem tudom, sosem kérdeztem.

Egy szombati műszak a következőképpen néz ki. 4 székkel dolgozunk, reggel 8:15-re teljes harci díszben, munkára készen, pihenten, mosolygósan, vidáman, jókedvűen startra kész kell legyél. Nagyüveg víz, kávé, csokik, banán, kisszekrényben bekészítve / de minek ? :-D legtöbbször esélytelen.../, ezekből a víz ami biztos elfogy, a többi általában megmaradt!...Szóval....és..anyúúúú, kezdődik!!!!

/Az első 3 hónapban minden alkalommal, 10 méteres gyomorgörccsel mentem dolgozni szombatonként.De az első szombatot sosem felejtem el!! Majdnem hangosan elröhögtem magam,komolyan!! Ugyanis, azt láttam, hogy halálosan komoly arccal mindenki élesíti , csőre tölti az eszközeit, olajozza, majd csattogtatva ki-be kapcsolgatja a hajvágógépet, szótlanul, rettenetes elszánt arccal koncentrálva a feladatra, mintha a 3. világháború közeledne és készen kell állni egy ádáz csatára. Na!!!! Gondoltam , ezek sem normálisak!!!Persze, akkor még nem tudtam, mi vár rám!!! :-P/ 

De most már teljesen világos és érthető, miért is történnek a dolgok úgy ahogy!!! :-D

Tulajdonképpen, onnantól kezdve, hogy bejön az első vendég, megállás nélkül, és ezt szó szerint értsd, megállás nélkül dolgozunk estig....Mert jönnek!!! És jönnek!!! Folyamatosan, kitartóan, mintha téged akarna az egész város megörjíteni!!!
/ Fél óra ebédidő van, de mire oda jutok, én már alig látok, összefolyik előttem minden, mert 5 órán keresztül egy pontra nézel, a hátam, a vállam, a karjaim ilyenkorra már teljesen beállnak, a cipőm dugig van hajjal, a ruhám, melltartóm, mindenem tiszta haj és szúr és viszketek mindenhol, enni mint egy éhenkórász kutya, csak úgy, rágás nélkül, egyben nyelve, és gyorsan, hogy még maradjon idő egy cigire is.... És utána vissza a frontra, konstatálva, hogy nincsenek kevesebben, sőt!!!/

Mellékesen megjegyzem, eleinte voltak naív téziseim, hogy mely napokon lehetnek esetleg kicsit kevesebben!! Pl. arra gondoltam, ha esik az eső, hideg és borongós az időjárás....nos, ez így , ebben a formában kolosszális tévedés. Ugyanis ilyenkor is annyian vannak mint az állat. Őket nem zavarja az eső, mert itt 10 hónapot esik nagyjából folyamatosan, és megszokták, hogy dolgozni kell menni, boltba, gyereket elvinni, vagyis élni a mindennapi életüket. Persze, hogy jönnek, hozzák a gyereket is kora reggel, csipásan, álmosan, gyors hajvágás és utána mennek shoppingolni, venni egy jó nagy rakás szar holmit, aminek fele nem is kell valójában, közben megeszik az évi 15 milliomodik szendvicsüket ebédre, kávé, cukros üdítő, chips...stb....Fő az egészség!!!

Szóval vissza a frontra!Egyre csendesebbek vagyunk! Már nincs kedvünk beszélni, beszélgetni, kérdezgetni, " how are you, how was your weekend, lovely weather today, isn't"....csak vágjuk, aprítjuk...A szombati vendégkörre jellemzőbb az angol többség, vagy egy két értelmiségi indiai, kínai, esetleg pár olasz, német. Nálunk 12 font egy hajvágás, ami egy jó szűrő, miután ez viszonylag drága, a vendégkört áldásosan megszűri, kevesebb a fekete vendég. Ők a szomszédos utcába mennek, ahol a törökök, pakik, albánok üzletei vannak, ott 7-9 font egy hajvágás....Meghalnék, ha ott kéne dolgoznom! Arányaiban az összvendég kör 15%-át teszi ki a vegyes felvágott / nem angol/ de néha még ez is sok!


És persze..... Borzasztó a hajuk, iszonyatosan vastag szálú, az olló szabályosan recseg, ahogy átvágja a hajszálat, és a hajvágógépből pattog, pereg mindenfelé , szemedbe-szádba, ha nem állsz elég távol. És úgy áll mint a szög, mint a sündisznó tüskéi, égnek meredve, hajlíthatatlan, formába nem lehet igazítani, kezed -lábad leszakad mire bedolgozod a kefével a kész formát.Egyszerűen hihetetlen!!!!

Az igazi sokk akkor ért, amikor rádöbbentem arra, hogy a paki-indiai-kínai haj olyan mint a tüske!!!!! Talán a második hónap vége felé, észrevettem, hogy a jobb talpam közepe megfájdult, mikor ráhelyezem a testsúlyomat, fáj. Gondoltam, biztos a sok állástól, majd ha szabadnapos leszek, kicsit pihenek többet 'osztjóvan, majd elmúlik!Hát nem, és egyre jobban fájt, már elkezdtem szinte sántikálni./ Persze közben dolgoztam.../ Egyik este, kislámpával, nagyítóval átvizsgáltam, mi a szar lehet....De nem láttam semmit! Másnap elmentem a Clark cipőboltba és eldöntöttem, veszek egy kényelmes , jó lábbelit dolgozni, mert tuti az lehet a baj, hogy fos, olcsó, charitys papucsban dolgozom....Vettem 35 fontért, elkezdtem használni....és semmi....és már minden lépés fájt....Végül, egyik este nekiálltam, lámpa, nagyító, penge ...és ott ahol fájt, elkezdtem lepengézni a felső hámréteget...már az eleven hús határt súroltam és kezdett fájni, amikor megláttam egy fekete kis pontot a rózsaszín friss részen....tűt fogtam és elkezdtem véskélni, mélyíteni egy lyukat....rohadtul fájt mert már a talp húsomat fúrtam...és akkor kikandikált a vége egy hajszálnak....megfogtam szemöldökcsipesszel, 6 mm hosszú, koromfekete hajszál volt!!!!!!!!!!!!!!!!!! És még kihúztam másik 3 hasonlót utána a sebből...Mondom, mi a f..........????!!!!! Azta jó k.........khmmmm.........bassza meg!!!!!  Szóval 4 db 6 mm hosszú hajdarab volt a talpamba fúródva, 3 hétig, 6 mm mélyen, benne a húsomban........Na többek között ezért is utálom őket annyira !!! :-D

A délután is megállás nélkül megy, "yes please, next please..."És már nagyon fáj mindenem, de a többieknek is, ha nyílik az ajtó már gyilkos tekintettel nézünk fel, neee, nem akarom...4 óra után, már felváltva leszaladunk a wc-re, gondolom mindenki ugyanazért, kicsit lehajolni, nyújtani a derekad, vagy csak megfogni a térded, mindegy, csak a függőleges , merev testhelyzetből kicsit kibillenhess fél percre.....Nem lehet bírni!!!Legyen már vége!!!!!
5 óra....már tényleg a seggünkön vesszük a levegőt, egymásra nézünk néha, valaki mondja már , hogy ennyiii, mára vége.......

Negyed hatra befejezzük a maradékot és tábla megfordít: CLOSED!!!!.................

Mindenki takarodjon és várjon a jövő szombatig !!!!!!!!


/ A vasárnapok is ugyanilyenek, csak akkor több a paki meg az indiai, meg a kínai. a mai napig nem tudom miért! /