Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Reading, Earley, Woodley

 Woodley, Earley, Wallace close, ahol most lakom

2013. aug.20.

     Fáj a combom és ma öklendeztem egy kicsit. Reggel kávé, cigi, indulás a vonatra. Reggelizni kéne , de nem tudok, hányingerem van.Erőltetem, minden reggel megpróbálok valamit enni, de ma pl.5 percig rágtam egy falatot és nem tudtam lenyelni. Ki a lófasz tud hajnalban , csipásan enni mikor még a gyomra alszik?!

   Kedd van. Otthon az Alkotmány, a kenyér ünnepe.Itt munkanap.Reading, városközpont. Ebédidő, ülök egy padon és nézem a járókelőket.Az barber shopban bent egy litván, egy albán, egy magyar, egy olasz, 4 dolgozó, mind más országból.Az utcán különböző árnyalatú feketék,indiaiak, angolok, lengyelek, afrikaiak, kínaiak, mindenféle náció a nagyvilágból.Turbános, afrofrizurás,tirke-tarka száriban, csadorban, lepelben, kendő alatt, lefátyolozva, fejkendőbenés persze minden második angol vagy fekete nő terhes!! 

  Nézem az embereket.Majdnem minden második,debil, kacsingat, sánta, rokkant, zavart tekintetű, félkegyelmű, kővér, tolókocsis, dongalábű, csámpás, lúdtalpas.félkegyelmű, már fiatalon béna, sérült, hiányos fogazatú...de egy mindegyikben azonos. A haja! Mindenkinek belőve, zselé, wax, ragacs és pontosan formába igazítva.:-))

Igaz, hogy büdös, koszos, a ruhája is áporodott szagú, és retkes de a hajuk az full extrára beállítva.
Ellenben az igenis fontos, hogy a kövér 20 éves lány korán reggel ,munkába menet felvegye az új, Primarkos ezüst, csillogós ruhát egy hernyótalpas, türkizkék edzőcipővel. Ugyanis, meg kell mutatni a barátnőknek, kollegágnak azonnal.
Az is teljesen normális, hogy a Sunsbury'ben a fal tövében lévő 6-7 eldobált pénztárblokkot nem felszedik gyorsan, hanem elmennek és hoznak egy sárga , műanyag 3szög táblát és odateszik. "Attention" Vigyázat , csúszásveszély.
Az is rendben van, hogy itt az emberek "fogyasztanak", szemetet termelnek nem is akármennyit.A begyűjtés, elszállítás, jól szervezett, irányított, de 1 héten csak 1x viszik el.Ha épp esős idő van, akkor szépen megtelnek a ládák esővízzel, és a szemét úszni is megtanul mire elviszik. Ha meg napsütéses idő van, akkor keményen bomlásnak indul, jönnek a legyek, a végén már forr a zsákokban a bűzlő gané.

Délben /lunchtime/, a dolgozók kiözönlenek az utcára, inges, nyakkendős, öltönyös vagy fekete ruhás "bogarak"rohangálnak le s fel, vezeték, kábel lóg belőlük, hangosan beszélnek a telefonjukkal,közben esznek zacskóból, fél literes papírpohárból isznak kávét, teát , vagy redbullt.
Szendvicseznek, amiknek egyformán semmilyen íze nincs, a mobil gyorssütödéknél pedig terjeng, az égett olaj, curry, ánizs, curcuma, bazsalikom szag.
Ülök egy padon, cigizek és nézem őket. Én is a része lettem ennek a zavaros bogárbandának.
Különös kép! Mint egy hangyaboly egy maszkabálban.
Én nem illek bele ebbe a képbe egyáltalán. /Azt hiszem!/
Biztos jól mondják az okosok, hogy itt az tud élni, aki képes asszimilálódni. Persze kell is, különben mindig kívülálló maradsz.
Én pedig nem akarok ebbe beleolvadni. Elveszem a pénzt amit a munkámért adnak és megyek haza.Nem szeretek itt lenni.
Csodálkozva nézem mekkora életmódbeli különbségek vannak népcsoportok között.Persze, tudom , ettől tarka és színes a világ.Az emberek nagytöbbsége ott él, ahol a körülmények a legideálisabbak.
Anglia!! Telve bevándorlókkal, a gyarmatosított népcsoportok leszármazottaival, utódaival, akik már brit állampolgárok.

Érdekes világ ez.Európa ez is,mégis más.Nem arab térség vagy Ázsia, tengerentúl ahol sokkal eltérőbbek a tradíciók,szokások.

3 Tovább

Anglia

 

Skócia, Stirling után, 1,5 év kihagyással újra nekivágtam külföldnek, mert az itthoni helyzet fikarcnyit sem változott. A terv továbbra is az volt, hogy szakmámban, fodrászként dolgozhassak kint, ismerve a kereseti lehetőségeket és persze hozzákalkulálva a borravalót is.

 Amint szállásügyben konkretizálódtak a dolgok, előkészített CV-kel és nagytáskával megérkeztem Readingbe 2013. jún. 15.-én egy szombati napon. Következő hét kedden bementem a városba és sorba jártam az üzleteket, de már az első barber shop ablakán megláttam a staff wanted kiírást, így be is mentem . Busy time volt, ebédidőben az üzlet tele, 4 székkel dolgoztak, a legidősebb fazonhoz odamentem, elmondtam mért vagyok itt, azt mondta 1 óra múlva menjek vissza és akkor tudunk beszélni. Így is történt. Másnap, szerda reggelre behívott próbamunkára, azt mondta 60 fontot ad + a borravaló, és este műszak végén beszélünk. Az első hajvágásomat megnézte, majd leült egy székre, olvasgatni, néha odakukkantgatott, de gyakorlatilag végigdolgoztam az egész napot, és nagyon nem is foglalkozott velem. Persze, biztos voltam benne, hogy a háttérből figyelt.Munka után megkaptam a pénzt és azt mondta, ha gondolom másnap reggeltől beállhatok dolgozni, először kapok egy 3 hónapos próbaszerződést és utána ujra beszélünk. Megegyeztünk a fizetésben és farkafelvágva távoztam. Érkezésem után 4 nappal már volt munkám. :-DD

0 Tovább

Skócia után Anglia, ingázgatok.....

blogavatar

Tapasztalatok, élet, munka, kultúra, emberek, gazdaság,kapcsolatok,határtátkelve...keményen kritizálva. Nem szépítek, nem hazudozok,ha nem tetszik ne gyere ide, menj olyan oldalakra, ahonnan már messziről érzed a kolbász szagot :-O

Legfrissebb bejegyzések

2013.10.02.

Utolsó kommentek