3 éjszaka a Lynmouth Foreland Lighthouse-ban..

   

 Végre eljutottam Devonba. Régi vágyam volt, hogy láthassak távoli szépséges helyeket Angliában, amiket eddig csak fényképeken láthattam. Egyedül ugye nem mindenki indul útnak, főleg nem vonattal, vagy busszal, ebben a formában 2 szabadnap igencsak nem lenne elég.

Most viszont abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy meghívást kaptam egy igen kerek számos /60/ születésnapra, egy nagyon különleges helyre.Utazás megoldva ,hoztak-vittek kényelmes , "jófajta"autóval.Szállás is biztosítva volt mindenkinek.  Igen. Egy világító toronyban foglaltak nekünk szállást.Az ünnepelt igazán kitett magáért.Konkrétan mi a Lynmouth Foreland Lighthouse-ban vendégeskedhettünk.

Itt:

  Hadd szóljak röviden, pár szóban a világító tornyokról Angliában.

"Elsősorban a nyílt óceánt elhagyó, veszélyes partszakaszokat, zátonyokat megközelítő hajókat figyelmeztették. A legtöbb toronyban még ködjelző is működött, ezek a kürtök, csengők (némely esetben ágyúk) a kikötő felé haladók figyelmét hívták fel a lehetséges veszélyekre.

Másik funkciójuk a tájékozódás segítése volt. Színük és mintázatuk mellett a fényjelzésük segítette az adott kikötő beazonosítását. Egyes világítótornyok például két villanást bocsátottak ki három másodperces időközönként, miközben más típusok ugyanennyi idő alatt négyet villantak." /copy: ecoulounge.hu/